Klasični kirurški dvig obraza (angl. “facelift”) je invaziven in zahteven poseg v splošni anesteziji, ki stranki sicer omogoči trajne rezultate, vendar okrevanje traja več tednov. Ta poseg tudi ne zdravi vzroka nastanka povešene kože obraza, izgube volumna. S staranjem se namreč zmanjšuje volumen podkožnih struktur, tudi kolagena in elastina v podkožju, ki zadržujeta vodo in prožnost tkiv. Usiha podkožna maščoba, ki daje polnost, poočasi pa se tudi manjša kostna masa obraza. Rezultat je izguba podpornih struktur in tako upad ter zgubanje kože.

Kirurški poseg napne kožo, ne da pa ji ustrezne podpore in rezultat je pogosto umeten videz. Pri nekirurškem faceliftu s polnili, pa dodamo izgubljeni volumen na strateških točkah ter tako, z ustrezno podporo, kožo napnemo in dosežemo bolj naraven rezultat.

Gre za minimalno invaziven poseg, ki dvigne in napne problematična področja obraza brez potrebe po splošni anesteziji ali hospitalizaciji. Primeren je predvsem za dvig upadlih lic, izravnanje globokih obraznih gub, dodajanje volumna srednjemu delu obraza in definiranju čeljustne linije. Rezultat je takojšen in v določeni meri trajen, saj poseg dokazano vzpodbuja proizvodnjo lastnega kolagena. Poln učinek traja tudi do 18 mesecev.

Postopek je kratek, traja 15-30 minut in praktično neboleč. Stranka se lahko po posegu takoj odpravi domov in naslednji dan vrne na delovno mesto.