Injekcijska lipoliza je nekirurška metoda odstranjevanja manjših, jasno omejenih področij trdovratnih maščobnih oblog, ki so odporne tako na dieto kot na telovadbo. Na obrazu so najpogostejša viseča lica in podbradek.

V področje podbradka vbrizgamo poseben preparat, ki razgradi maščobno tkivo in učvrsti podkožje. Večina pacientov postopek opiše kot nekoliko neprijeten, ne pa izrazito boleč. V nekaj minutah zdravljeno področje postane pordelo, nekoliko oteklo in skeleče ali srbeče. Rdečina izzveni v nekaj dneh, oteklina pa v tednu ali dveh. Na področjih raztopljenih maščobnih oblog se lahko še nekaj tednov tipajo zatrdline, ki se postopoma resorbirajo. Praviloma je za vsako področje potrebnih več terapij, v razdobju nekaj tednov. Učinek injekcijske lipolize je v veliki večini primerov trajen.

Po tretmaju ne potrebujete posebnega okrevanja in se lahko takoj vrnete na delo.

V dnevih po posegu lahko pričakujete rdečino in blago oteklino, ki pa hitro izzveni. Očiten rezultat lahko pričakujete po 2-4 tednih. Postopek se po potrebi ponovi do željenega rezultata. Večina strank potrebuje v povprečju dve ponovitvi, rezultati so nato trajni.