Polnila oz. bolj natančno dermalna polnila (angl. fillers) so sredstva, ki jih uporabimo z namenom, da zgladimo obrazne linije (gube), povrnemo izgubljeni obrazni volumen ali pa obrazu dodamo polnost ter ga definiramo z injiciranjem na ključnih mestih.

Danes v ta namen uporabljamo le polnila iz hialuronske kisline (HA), ki je telesu naravna substanca. Sodeluje pri dostavi za kožo hranilnih snovi, pomaga pri vzdrževanju vlažnosti in koži vrača volumen ter prožnost. Kar 50% vse HA v telesu se nahaja v koži, kjer ima vlogo nekakšnega gradbenega odra za izgradnjo medceličnine. Ravno zaradi tega so moderna polnila zelo varno in učinkovito sredstvo.

Na tržišču so prisotni številni proizvodi, ki se med seboj razlikujejo po svojih sestavinah in kvaliteti. Zelo pomembno je, da so dermalna polnila varna, zaradi česar pri nas uporabljamo tista, ki ustrezajo najvišjim standardom.

Rezultati terapije s polnili trajajo od 6 do 18 mesecev in so odvisni od področja obraza, ki ga zdravimo ter od lastnosti specifičnega polnila, ki ga zdravnik uporabi. Stranski učinki pri uporabi polnil so redki in večinoma le prehodne narave (rdečina, modrica, oteklina). Po terapiji se lahko takoj vrnete na delovno mesto.